PhotoGrid  scaled

Opvang: Bij gastouder thuis
Leeftijd: 0 tot 13 jaar
Werkdagen: ma/di/wo/do/vr

Locatie: Balk

Hallo allemaal,

 

Mijn naam is Jolien van gastouderopvang 100bunderbos uit Balk. Hier woon ik samen met mijn vriend en twee zonen Lorenzo 9 en Jeremy 5. Sinds 2002 werk in in de kinderopvang waarvan 9 jaar als zelfstandige gastouder. Wekelijks komen er 18 kinderen bij ons over de vloer, momenteel in de leeftijd 1 tot en met 12 jaar. Ik heb nog plek voor speelkameraadjes op maandag en donderdag tussen 8:45uur en 13:30 uur en op woensdag en vrijdag tussen 8:45 en 12:00 uur.

Wij gaan er graag op uit, doen veel creatieve activiteiten en spelen veel spelletjes.

Ik bied thema’s aan, zoals; bakkerij, insecten, ijswinkel, noordpool, bakken voor Kika, etc. We zijn nu volop aan het experimenteren,  en ons nieuwe thema ; ‘voorjaarsschoonmaak van zwerfafval’ staat al weer klaar. Ik vind het belangrijk dat kindeten leren goed te zijn voor mens  dier, natuur en milieu. En wij dragen ons steentje daarin bij, zo gaan we eens per maand naar het verzorgingshuis hier in het dorp en doen hier activiteiten met pakes en beppes. Met kerst maken  we kerstpakketjes en brengen deze bij eenzame ouderen om hen een lichtpuntje in donkere dagen te brengen.

Vorig jaar haalden we bijna 300 euro op voor zieke kinderen, voor Kika.

Het enthousiasme wat de kinderen hebben om zich in te zetten voor anderen stimuleert min om steeds weer nieuwe activiteiten te bedenken. Wel zijn kinderen vrij om er aan mee te doen.

In ons komende thema gaan we het park in ons dorp schoonmaken van zwerfafval. We zijn nu al dolenthousiast.

Ik hoor van vraag ouders terug dat ik heel veel onderneem met de kinderen.

Kinderen vertellen mij dat het hier nooit saai is en dat ze hier met plezier komen.

Van mijn vriend hoor ik dat ik er soms in door sla qua spullen aanschaffen, en uitstapjes, maar ik word er gewoon heel blij van dat ik de kinderen dit aan kan bieden.

 

Ben je nieuwsgierig naar onze avonturen ? Dan nodig ik je uit om een kijkje te nemen op onze Facebook pagina : 100bunderbos

Alle foto’s waar kinderen op staan, zijn geplaatst met toestemming van vraagouders.

 

Tot ziens! Vrolijke groet Jolien

Bent u nieuwsgierig geworden? Neem dan voor meer informatie en beschikbaarheid contact op met Zwanette Jansen.