Irma

Opvang: Bij gastouder thuis
Leeftijd: 0 tot 4 jaar
Werkdagen: ma/di/woe/do/vrij
Locatie: Assen

Mijn naam is Irma. Geboren in 1977. Moeder van 3 kinderen (2002, 2006 en 2013). Sinds 2010 ben ik werkzaam als gastouder. In mijn gezellige opvangruimte, apart van onze eigen woonkamer, heeft je kind alle vrijheid en ruimte om lekker te kunnen spelen en te ontdekken.

De omgeving is gevarieerd, uitdagend en inspirerend. Er is veel speelgoed wat ruimte laat aan de eigen fantasie van je kind. Er is geen electronisch speelgoed aanwezig in de opvang en ook geen televisie.

Qua creatieve ontwikkeling stimuleren laat ik me voornamelijk inspireren door Reggio Emilia. Spelen met scheerschuim, speeldeeg, rijst, loose parts, lichttafel, etc. En knutselen, waarbij het proces belangrijker is dan het resultaat.

Emmi Pikler is voor mij een groot inspiratiebron wat betreft de omgang met baby’s. Dat wil zeggen dat ik het babyspeelgoed zo eenvoudig en passief mogelijk hou. Ik de motorische ontwikkeling niet forceer. Ik schep de nodige voorwaarden door je baby op zijn rug op een stevige ondergrond te leggen, met voldoende bewegingsruimte. Als je baby kan tijgeren, geef ik hem mogelijkheden om ergens op te klimmen. Ik vind het belangrijk om je baby nabijheid te bieden, dit doe ik ondermeer door ergonomisch te dragen.

Normen en waarden breng ik niet over door beloning en straf maar door uit te leggen, te overleggen en zelf het goede voorbeeld te geven. Verder gaan we regelmatig naar buiten en maken we uitstapjes naar de kinderboerderij, het park, het bos, musea, speeltuinen, etc.

Benieuwd naar meer? Neem dan een kijkje op mijn website www.gastouderopvang-kuku.nl of neem contact op met Karin.

Irma