collage Astrid

Opvang: Bij gastouder thuis
Leeftijd: 0 tot 4 jaar

Werkdagen: di/do/vrij
Locatie: Roden

Hallo, ik ben Astrid (mijn geboortejaar 1985) en ik woon in het mooie Roden. Een bosrijk gebied met veel speelterreinen voor jong en oud. In mijn vrijetijd kan ik genieten van lekker bezig zijn in de natuur. Knus in huis met een spelletje, een boek of met knutselen.

Bij mij thuis is het altijd gezellig druk geweest met kinderen uit mijn omgeving. Mijn neefje van inmiddels 4, kwam regelmatig en had ook een eigen slaapkamertje. De buurtkindjes zijn ook geen vreemde bij mij in huis. Ze komen van jongs af aan al logeren. Het opvangen en verzorgen van kinderen zit er al jaren in, daar geniet ik van.

De zorg voor anderen, iemand helpen of er gewoon zijn zodat activiteiten door mogen gaan.
Zo ben ik 15 jaar actief geweest bij het Rode Kruis Noordenveld, waar ik met veel plezier heb gewerkt en veel ervaringen heb opgedaan.
Sinds 2005 ben ik vrijwilliger bij de Stichting Spelweek Noordenveld en vanaf 2013 ook voorzitter. Een stichting die er voor zorgt dat kinderen met ouders die het niet zo ruim hebben, toch een weekje vakantie hebben. Een week vol spelletjes in een thema van dat jaar. Heerlijk om al die blije gezichtjes te zien.
Ook ben ik actief geweest voor Petje af Noordenveld. Een organisatie die ervoor zorgt dat kinderen een betere/makkelijke keuze kunnen maken in een vervolgopleiding. Er komen gastdocenten langs die over hun beroep vertellen.

Wat vind ik zo leuk aan (het omgaan met) kinderen.
Kinderen leren door te spelen, is echt mijn motto!
Je kunt kinderen van alles leren en ze pakken dit dan ook snel op. Door ze te motiveren en te belonen wanneer ze een activiteit gedaan hebben. Bij mij kunnen ze bouwen en knutselen of bijvoorbeeld lekker wegduiken in een spannend boek. Zo zijn er regeltjes bij mij, maar het moeten….
Ik vind het belangrijk dat ze zelf uitvinden wat ze leuk vinden en dat ze op die manier zichzelf ontdekken. Kinderen zijn fantasierijk, dat vind ik heerlijk. Routine en structuur vind ik ook erg belangrijk zoals vaste momenten voor bijvoorbeeld, spelen, eten en rusten. Kinderen moeten zich veilig en thuis voelen.

Bent u nieuwsgierig geworden? Neem dan voor meer informatie en beschikbaarheid contact op met Janneke Tillema. En wie weet zien we elkaar binnenkort!