foto Ingrid e

Opvang: Bij gastouder thuis
Leeftijd: 0 tot 4 jaar

Werkdagen: ma/di/wo/do/vrij
Locatie: Roden

Mijn naam is Ingrid, geboren in 1981 en samen met mijn gezin woon ik sinds 2018 in Roden. Mijn wens om voor mijzelf te starten als gastouder was er al een tijdje. In onze nieuwe woning zag ik de mogelijkheden en dus ging ik informeren. Na 20 jaar werkzaam te zijn geweest in de kinderopvang durfde ik de stap te zetten.
Heel bewust heb ik gekozen voor “Tweede Thuis”, omdat deze naam me aanspreekt. Ik vind het fijn dat kinderen zich eigen voelen bij mij en ook bij mij op banken springen terwijl dat natuurlijk niet mag. Als ze zich thuis voelen, durven ze grenzen te zoeken en dan ben ik tevreden.

Ik vang kinderen op van 0 tot 4 jaar oud. Ik hoef dan de deur niet uit als de kinderen slapen en daarmee bied ik extra rust en structuur; iets wat ik belangrijk vind. Rust, reinheid en regelmaat staat bij mij hoog in het vaandel.

Onze tuin is afgesloten en zo is er de mogelijkheid om veel en zelfstandig buiten te spelen. Bij winterdag willen de peuters wel buiten spelen, maar is er voor de baby’s niet heel veel aan. Zij spelen dan lekker binnen op het kleed, terwijl de peuters een frisse neus halen op de driewieler of de auto. Door de schuifpui open te zetten bij zomerdag kunnen ze in en uit lopen.
Ik hoop de kinderen vol zelfvertrouwen én zelfstandig richting school te laten gaan. Als je stevig in je schoenen staat, voor jezelf op durft te komen, dan kom je een heel eind in deze grote wereld.

Als laatste stel ik mijn gezin nog graag voor. Als je je kind(eren) bij mij gaat plaatsen krijg je te maken met Peter, Calvin (2006) en Vajèn (2012). Peter werkt overdag in zijn eigen zaak Loods Roden dus zal in de ochtend hooguit een kopje koffie meedrinken. Calvin is een fanatieke voetballer en doet dit dan ook met grote regelmaat. Hij zit inmiddels op het voorgezet onderwijs. Vajèn is gek op knutselen en knuffelen. Ze is om 14 uur vrij en speelt graag mee met de kinderen in de opvang.

Bent u nieuwsgierig geworden? Neem dan voor meer informatie en beschikbaarheid contact op met Janneke Tillema. En wie weet zien we elkaar binnenkort!