file
Wijsneus Facebook

Opvang: Bij gastouder thuis
Leeftijd: 

Werkdagen: ma/di/wo/do
Locatie: Scheemda

Mijn naam is Femke de Vries (1988), samen met mijn man, zoon (2011), dochter (2014)  woon ik in Scheemda.

Ik heb ruim 12 jaar ervaring in de kinder/gastouderopvang en jeugdhulpverlening. Deze ervaring stop ik in mijn gastouderopvang wijsneus, omdat geniet van het werken met kinderen en het een uitdaging vind om ieder kind op zijn eigen manier te stimuleren in zijn of haar ontwikkeling.

Ik heb de opleiding SPW 4 (sociaal pedagogisch werker) en SPH (sociaal pedagogisch hulpverlener) gedaan en beide met succes afgerond. Het aanbieden van kleinschalige opvang aan huis is iets waar ik enthousiast van word. Deze manier van opvang maakt dat er aandacht is voor het kind als individu, maar ook dat er ruimte is om in een huiselijke en veilige sfeer om te leren gaan met andere kinderen.

Het aller belangrijkste vind ik dat uw kind zich veilig voelt in de opvang. Niks moet, ieder kind heeft zijn eigen ontwikkeling en ieder kind is goed zoals hij/zij is. Daarnaast staat plezier natuurlijk ook op nummer 1. Voorlezen, liedjes zingen, buiten spelen, verkleden, dansen, knutselen, kleien, ravotten, puzzelen, bouwen noem het maar op alles is mogelijk.

Er is genoeg speelgoed aanwezig, van duplo, tot auto’s tot poppen. Echter vind ik het ook erg leuk om de fantasie van kinderen naar boven te laten komen door ze met minimale attributen van alles te laten bedenken. Zo kan die doos een raket worden en de wasmand een schip.

Buiten kunnen de kinderen ook heerlijk spelen er is een ingegraven trampoline  en een schommel en genoeg ruimte om te rennen en ontdekken. Als het juiste seizoen aangebroken is, vind ik het ook erg leuk om samen met de kinderen een klein moestuintje te maken. Als het even kan gaan we dan ook graag naar buiten. Daarnaast is aan het einde van onze straat het hertenkamp, die ook altijd erg leuk is om te bezoeken.

Rust, reinheid en regelmaat is mijn leidraad. Ik plan de speelmomenten en andere activiteiten om de eetmomenten heen. Na de lunch zal ik vaak een rustmoment creëren. Voor sommigen zal dit een middagslaapje zijn, voor anderen bijvoorbeeld een boekje lezen.

Bent u nieuwsgierig geworden? Neem dan voor meer informatie en beschikbaarheid contact op met Patricia Kragten. En wie weet zien we elkaar binnenkort!!