foto spelen scaled

Opvang: Bij gastouder thuis
Leeftijd: 0 tot 4 jaar (BSO in overleg)

Werkdagen: maandag / dinsdag / donderdag
Locatie: Zuidhorn

Hallo ouders/verzorgers,

Ik ben Annemiek Honnef. Na 4 jaar werken in de kinderopvang en peuterspeelzaal ben ik in 2013 in Leek gestart als gastouder. Nu inmiddels woonachtig in Zuidhorn en zelf drie kinderen rijker vind ik het nog steeds leuk om kinderen een fijne opvangplek te bieden in ons gezin. Mijn kinderen vinden het altijd heel gezellig als er andere kindjes komen spelen.

Ik vind het fijn om met thema’s te werken en hier ook de knutselwerkjes en speelhoekjes op aan te passen. Ik wordt geïnspireerd door de verschillende jaargetijden en feestdagen maar bijvoorbeeld ook door een mooi prentenboek zoals “Gruffalo” of “Rupsje nooitgenoeg”.

Een gemiddelde dag zal er ongeveer als volgt uit zien.
Na het ontbijt komen de eerste kindjes binnen. Samen brengen we dan mijn kind(eren) naar school. Ik heb een bakfiets waarmee ik 5 kindjes kan vervoeren, maar lopen is ook een optie. Wanneer we dit hebben gedaan kunnen we een stukje gaan fietsen of lekker naar huis om daar te spelen.

Tussen 9.30 en 10.00 zullen we aan tafel fruit eten. Tijdens het fruit eten zal ik vaak een boekje voorlezen waarna we dan een knutselwerkje kunnen doen. Ook zingen we veel liedjes.

We hebben hier veel speelgoed waarmee een kind zijn fantasie goed kwijt kan zoals duplo, houten regenbogen, bouwblokken, diertjes, etc. Maar ook een speelkeukentje om lekker te koken of rondrijden met de treintjes op het houten spoor. Spelletjes en puzzels voor verschillende leeftijden staan op kind hoogte bij de eettafel.

Rond 11.30 gaan we aan tafel voor een broodje en daarna gaan wanneer nodig kindjes een slaapje doen. We hebben een mooie afgesloten tuin waar heerlijk gespeeld kan worden. In de periode waarin het vaker regent of het buiten nat is, kunnen we met de juiste kleding ook elke dag wel even naar buiten. Om 14.30 gaan we naar school om (mijn) kinderen op te halen. Daarna is het tijd voor wat drinken met wat lekkers. (dit kan een koekje zijn maar ook snoepgroentes zijn hier altijd in huis).

We kunnen samen een spelletje doen of iets knutselen maar er wordt hier ook elke dag gekleurd. Belangrijkste vind ik dat een kind zich veilig voelt en aangeeft wat hij of zij graag wil doen. Aan het eind van de middag gaan we samen opruimen en doen we nog iets aan tafel tot papa/mama weer komt om de kinderen op te halen.

Interesse in opvang op de maandag, dinsdag of donderdag? Laat het mij weten!

Bent u nieuwsgierig geworden? Neem dan voor meer informatie en beschikbaarheid contact op met Janneke Tillema. En wie weet zien we elkaar binnenkort!