Alieke Hensens
Opvang; bij gastouder thuis
Leeftijd: 0-13 jaar
Werkdagen: wo, do, vr & in de oneven weekenden
Locatie: Vlagtwedde

Mijn naam is Alieke Hensens, ik ben 28 jaar oud (of jong) en woon samen met mijn vriend Thijs in Vlagtwedde. Ik heb één dochter van 7, samen met Thijs een zoon van bijna 2. Thijs heeft ook drie dochters, één van 9 en een tweeling van 7. Gezellige boel bij ons kun je wel zeggen! Een deel van de week zijn we heerlijk met z’n allen, dat is ook de reden dat ik op maandag en dinsdag in principe geen opvang bied. Wel op woensdag, donderdag en vrijdag en in de oneven weekenden. Met tijden ben ik heel flexibel.

We hebben een ruime vrijstaande woning en een grote tuin, genoeg ruimte om te spelen maar ook voor de kleine kindjes een eigen plekje om te slapen.

Verder hebben we ons hondje Joep en kat Nubi. Lieve beestjes, die dikke vriendjes zijn met elkaar. Joep is nog een pup, en vind kinderen heel leuk! Hij wordt graag geknuffeld en de kinderen lopen veel met hem rond, hij weet niet beter. De kat leeft vooral buiten, maar is ook erg lief en houdt van een aai over z’n bol.

De afgelopen jaren heb ik veel met kinderen gewerkt en kinderen mogen begeleiden, binnen het COA en in de zorg. Met kleine kinderen, kinderen in de basisschoolleeftijd en ook met jongeren. Kinderen zijn puur, eerlijk en enthousiast, en dat is wat het leuk maakt om met kinderen te werken! De ontwikkeling, al die ontdekkingen, leergierigheid en kinder-humor, het gaat met kinderen soms zo snel en het is zo leuk om dit te volgen.

Ik vind het leuk om muziek te maken, creatief bezig te zijn, om spelletjes te spelen, er af en toe en keertje op uit naar het bos of de speeltuin. Maar vooral ook doen wat je leuk vindt, en respectvol met elkaar om gaan en spelen. Dit is ook de basis in ons gezin. Mocht je vragen hebben, of meer willen weten, neem dan contact op met Patricia Kragten.